Kva er miljøstatus hos meg?

Ferske tal frå "Hold Norge rent" viser at over 40 000 frivillige deltok i strandryddeveka i vår. 46 tonn avfall vart samla inn av 1350 ulike aksjonar. Sjekk også den gratis appen frå miljøstatus.no for å finne anna informasjon om miljøet der du er akkurat no.

Les meir »
Kva er miljøstatus hos meg?

Med vandrestav, skisseblokk og pistol

«Paa flugt, paa fart over fjeldet»

Kva dreiv Catharine Hermine Kølle? Lenge før det var vanleg for ei kvinne å reise på eige hand, vandra ho år etter år i inn- og utland. Ho skildra opplevingane med akvarellar og tekstar i rikt omfang. Var det vetetrong? Sterk «inbildningskraft»? Var ho på vandring vekk frå eit einsformig liv eller sine eigne tankar?

Les meir »
Landskapsmaleri frå Ulvik. Foto.

Stengd Meirope måndag 1. april

Vårt biblioteksystem skal ha ein kontrollert driftstans. Dermed må vi stenge ned Meirope bibliotek måndag 1. april. Det er vanlege betjente opningstider frå 10:00-16:00. Meirope vil fungere som normalt frå og med tysdag 2. april.

Stengd Meirope måndag 1. april

Sunt for meg?

Svimmel av gode tips om mat? I flaumen av råd om kva som er sunt ber klinisk ernæringsfysiolog Ragnhild Lekven Fimreite deg om å stola på dei solide forskingsbaserte råda. Bruk trygge råd, og lag eit sunnare spor for deg sjølv!

Gamlebussen har takka for seg

26 år vart den, men no er det stopp for den gamle bokbussen i Kvinnherad. Bokbuss-ruta er innstilt til ny bibliotekbuss er på plass.

Gamlebussen har takka for seg

Bokåret 2019

Biblioteka i Noreg slår på stortromma for å feire lesegleda.