Alexander Kielland-ulykka

27. mars 1980 kantra boligplattforma Alexander L. Kielland. 123 oljearbeidarar mista livet. Då byrja kampen om sanninga, og om kva for konsekvensar ulykka skulle få for norsk oljeutvinning.

Granskingsdokumenta frå ulykka vart nyleg publisert i digitalarkivet.

Alexander Kielland-ulykka

Skrekk og gru! Lesetips i haustmørkret

På jakt etter inspirasjon til feiring av Halloween? Skremmande bra lesetips? Her kjem nokre tips frå den digitale samlinga til Nasjonalbiblioteket.

Les meir »
Halloween-spøkelse i skummet på ein kaffikopp. Foto.

Digitale kjelder – eit enklare liv

Tilgangen på digitaliserte kjelder har vore heilt avgjerande for at eg har kunna skriva tre lokalhistoriske bøker dei siste åtte åra, skriv Tor Bringedal. I denne artikkelen gjer han greie for korleis han nyttar kjelder i sitt lokalhistoriske arbeid.

Tor Bringedal. Foto

Gøy på biblioteket i haustferien

Vi har mange aktiveteter i haustferien. Alle arrangementa er gratis! Her kan du lese kva vi tilbyr.

Gøy på biblioteket i haustferien

Meirope ute av drift 23.09.2019

På grunn av tekniske problem virkar ikkje meirope i dag, måndag 23.09.

Nytt tilbod på biblioteket ditt

No kan du få tilgang til meir materiale til forsking og dokumentasjon på ditt lokale bibliotek.

Nytt tilbod på biblioteket ditt

Eventyrlysten i ferien?

Anten du har reiseplanar eller ikkje kan du reise vekk i forteljingar om eventyrlege og fantastiske ferder ut i verda. Her får du lesetips som forfattar Geir Follevåg har funne i den digitale samlinga til Nasjonalbiblioteket – som atpåtil ikkje veg noko i kofferten.

Eventyrlysten i ferien?

Byssan tull? Om barn og søvn.

Har du tenkt på at søvn gjer at ein blir lada som mobilen? Om ein ikkje ladar nok, kan ein rett og slett gå tom for batteri. Visste du at søvn skyl hjernen og kroppen vår for avfallstoff, eller at å sove på dagen for å ta att tapt søvn natta før, er det same som å stele søvn frå natta etter?

Her får du gode råd om barn og søvn frå psykologspesialist, PhD og somnolog Ane Wilhelmsen-Langeland.

Les meir »
Byssan tull? Om barn og søvn.