Mange unge ser skadeleg innhald på nett – kva gjer vi?

Ein av fire norske ungdommar mellom 13-18 år har sett skadeleg eller valdeleg innhald på nett det siste året. Kva kan vi vaksne gjere for å hjelpe dei unge til å bli trygge og kritiske mediebrukarar? – Vis interesse, er det sterkaste rådet.

Les meir »
Mange unge ser skadeleg innhald på nett - kva gjer vi?

Lesestimulering med Leseknappen

For tida er det full rulle med Leseknappen på Kvinnherad bibliotek. Barnebibliotekar Susanne har i løpet av to veker tatt i mot storparten av kommunen sine 3. klassinger på eit formidlingsopplegget Leseknappen. I neste veke tek vi i mot dei siste klassane.

Lesestimulering med Leseknappen

Bli med på Sommarutstilling

Karin Bøe, som driv med tekstilkunst, og biblioteksjef, Trude Hege Bergesen, inviterer deltakarar til kunstutstilling.

Bli med på Sommarutstilling

Endra opningstider torsdag 9. og fredag 10. januar

Grunna planleggingsmøter stenger biblioteket kl. 15:30 torsdag 9. januar. På fredag 10. januar er vi stengt heile dagen. Men har du tilgang til Meirope bibliotek kan du bruke ubetjent bibliotek som vanleg 08:00-22:00.
Biblioteket er ope som vanleg på laurdag 11. januar.

Endra opningstider torsdag 9. og fredag 10. januar

Godt nytt år

Vi vil med dette ynskje alle våre lånarar eit godt nytt år. Og takke for det gamle.

Godt nytt år

Opningstider jule- og nyårshelga 2019

Måndag 23.12. Klokka 10.00 - 15.00
Julafta, 1.juledag og 2.juledag Stengt
Fredag 27.12.Klokka 10.00 - 15.00
Laurdag 28.12 Klokka 10.00 - 14.00
Måndag 30.12. Kl. 10.00 - 15.00
Nyårsafta Stengt
Nyårsdag Stengt
Meirope som vanleg Kl. 08.00 - 22.00

Brukarundersøking 2019

Hjelp oss å bli betre. Svar på brukarundersøkinga til biblioteket. Tusen takk for hjelpa. Den er gull verdt. Trykk på lenka under for å svare

Brukarundersøking 2019

Digitale kjelder i lokalhistorisk arbeid

Interessert i å granske slekt eller lokalhistorie? Sverre Halleraker har forska i og skrive om lokalhistorie over fleire år. Her får du tipsa til kjelder han brukar og korleis han går fram, for å jakte på innsikt i levekåra og enkeltskjebnane bak tala og skriftene.

Digitale kjelder i lokalhistorisk arbeid

Alexander Kielland-ulykka

27. mars 1980 kantra boligplattforma Alexander L. Kielland. 123 oljearbeidarar mista livet. Då byrja kampen om sanninga, og om kva for konsekvensar ulykka skulle få for norsk oljeutvinning.

Granskingsdokumenta frå ulykka vart nyleg publisert i digitalarkivet.

Alexander Kielland-ulykka

Skrekk og gru! Lesetips i haustmørkret

På jakt etter inspirasjon til feiring av Halloween? Skremmande bra lesetips? Her kjem nokre tips frå den digitale samlinga til Nasjonalbiblioteket.

Les meir »
Halloween-spøkelse i skummet på ein kaffikopp. Foto.