Turliv i koronatid

Korleis kan vi piffe opp nærturen, og har du tenkt på at du ikkje bør bruke turpostkassane akkurat no? Her får du tips om turliv for tida vi er i, med aktuelle appar og anna.

vårteikn

Les eit dikt!

I krisetider kan det poetiske språket få ein særleg funksjon for å beskrive det vi kjenner. 21. mars er Verdas poesidag. Her får du tips til poesi om å vere åleine saman, og om vennlegheit og vilje til å ta vare på kvarandre. Dikta finn du mellom anna i Nasjonalbiblioteket si digitale Bokhylla.

Les eit dikt!

Biblioteket sine digitale tenester

Slik brukar du biblioteket når det er stengd. Vi har fleire digitale tenester. Her tipsar vi om dei, og i tilegg nokre andre tenester som er gratis. Lista vert oppdatert om det kjem nye tenester til.

Biblioteket sine digitale tenester

AVLYSTE arrangement grunna Corona-viruset

Biblioteket må avlyse/utsette to arrangement denne veka. Open informasjonskveld om Kosthald og psykisk helse som skulle vore på torsdag kl. 17:00 vert utsett på ubestemt tid. Tutomaten med Teater Joker på fredag vert avlyst. Vi veit ikkje om Tutomaten vert satt opp på nytt seinare.

Avlysinga er gjort etter råd frå kommuneoverlegen.

AVLYSTE arrangement grunna Corona-viruset

Aktiviteter på biblioteket i vinterferien 2020

Du treng ikkje sitte heime og kjede deg - på biblioteket har vi masse gratis aktiviteter for barn i alle aldrar. I år er det fugler som er tema. Ta ein kikk på programmet nedanfor.

Aktiviteter på biblioteket i vinterferien 2020

Mange unge ser skadeleg innhald på nett – kva gjer vi?

Ein av fire norske ungdommar mellom 13-18 år har sett skadeleg eller valdeleg innhald på nett det siste året. Kva kan vi vaksne gjere for å hjelpe dei unge til å bli trygge og kritiske mediebrukarar? – Vis interesse, er det sterkaste rådet.

Les meir »
Mange unge ser skadeleg innhald på nett - kva gjer vi?

Lesestimulering med Leseknappen

For tida er det full rulle med Leseknappen på Kvinnherad bibliotek. Barnebibliotekar Susanne har i løpet av to veker tatt i mot storparten av kommunen sine 3. klassinger på eit formidlingsopplegget Leseknappen. I neste veke tek vi i mot dei siste klassane.

Lesestimulering med Leseknappen

Bli med på Sommarutstilling

Karin Bøe, som driv med tekstilkunst, og biblioteksjef, Trude Hege Bergesen, inviterer deltakarar til kunstutstilling.

Bli med på Sommarutstilling

Endra opningstider torsdag 9. og fredag 10. januar

Grunna planleggingsmøter stenger biblioteket kl. 15:30 torsdag 9. januar. På fredag 10. januar er vi stengt heile dagen. Men har du tilgang til Meirope bibliotek kan du bruke ubetjent bibliotek som vanleg 08:00-22:00.
Biblioteket er ope som vanleg på laurdag 11. januar.

Endra opningstider torsdag 9. og fredag 10. januar