Digitale kjelder – eit enklare liv

Tilgangen på digitaliserte kjelder har vore heilt avgjerande for at eg har kunna skriva tre lokalhistoriske bøker dei siste åtte åra, skriv Tor Bringedal. I denne artikkelen gjer han greie for korleis han nyttar kjelder i sitt lokalhistoriske arbeid.

Tor Bringedal. Foto

Gøy på biblioteket i haustferien

Vi har mange aktiveteter i haustferien. Alle arrangementa er gratis! Her kan du lese kva vi tilbyr.

Gøy på biblioteket i haustferien

Meirope ute av drift 23.09.2019

På grunn av tekniske problem virkar ikkje meirope i dag, måndag 23.09.

Nytt tilbod på biblioteket ditt

No kan du få tilgang til meir materiale til forsking og dokumentasjon på ditt lokale bibliotek.

Nytt tilbod på biblioteket ditt

Eventyrlysten i ferien?

Anten du har reiseplanar eller ikkje kan du reise vekk i forteljingar om eventyrlege og fantastiske ferder ut i verda. Her får du lesetips som forfattar Geir Follevåg har funne i den digitale samlinga til Nasjonalbiblioteket – som atpåtil ikkje veg noko i kofferten.

Eventyrlysten i ferien?

Byssan tull? Om barn og søvn.

Har du tenkt på at søvn gjer at ein blir lada som mobilen? Om ein ikkje ladar nok, kan ein rett og slett gå tom for batteri. Visste du at søvn skyl hjernen og kroppen vår for avfallstoff, eller at å sove på dagen for å ta att tapt søvn natta før, er det same som å stele søvn frå natta etter?

Her får du gode råd om barn og søvn frå psykologspesialist, PhD og somnolog Ane Wilhelmsen-Langeland.

Les meir »
Byssan tull? Om barn og søvn.

Låner du e-bøker på biblioteket?

Frå 1. juli 2019 kan du berre bruke BookBites-appen til å låne e-bøker og digitale lydbøker frå biblioteket vårt. Du kan du ikkje lenger nytte eBokBib til å låne frå oss.

Les meir »

Biblioteket held stengt i pinsa

På pinseafta og 2. pinsedag, laurdag 8. juni og måndag 10.juni er biblioteket stengd.
Meirope fungerer som vanleg og er ope 0800-2200.