Brukarundersøking 2019

Hjelp oss å bli betre. Svar på brukarundersøkinga til biblioteket. Tusen takk for hjelpa. Den er gull verdt. Trykk på lenka under for å svare

Brukarundersøking 2019

Digitale kjelder i lokalhistorisk arbeid

Interessert i å granske slekt eller lokalhistorie? Sverre Halleraker har forska i og skrive om lokalhistorie over fleire år. Her får du tipsa til kjelder han brukar og korleis han går fram, for å jakte på innsikt i levekåra og enkeltskjebnane bak tala og skriftene.

Digitale kjelder i lokalhistorisk arbeid

Alexander Kielland-ulykka

27. mars 1980 kantra boligplattforma Alexander L. Kielland. 123 oljearbeidarar mista livet. Då byrja kampen om sanninga, og om kva for konsekvensar ulykka skulle få for norsk oljeutvinning.

Granskingsdokumenta frå ulykka vart nyleg publisert i digitalarkivet.

Alexander Kielland-ulykka

Skrekk og gru! Lesetips i haustmørkret

På jakt etter inspirasjon til feiring av Halloween? Skremmande bra lesetips? Her kjem nokre tips frå den digitale samlinga til Nasjonalbiblioteket.

Les meir »
Halloween-spøkelse i skummet på ein kaffikopp. Foto.

Digitale kjelder – eit enklare liv

Tilgangen på digitaliserte kjelder har vore heilt avgjerande for at eg har kunna skriva tre lokalhistoriske bøker dei siste åtte åra, skriv Tor Bringedal. I denne artikkelen gjer han greie for korleis han nyttar kjelder i sitt lokalhistoriske arbeid.

Tor Bringedal. Foto

Gøy på biblioteket i haustferien

Vi har mange aktiveteter i haustferien. Alle arrangementa er gratis! Her kan du lese kva vi tilbyr.

Gøy på biblioteket i haustferien

Meirope ute av drift 23.09.2019

På grunn av tekniske problem virkar ikkje meirope i dag, måndag 23.09.

Nytt tilbod på biblioteket ditt

No kan du få tilgang til meir materiale til forsking og dokumentasjon på ditt lokale bibliotek.

Nytt tilbod på biblioteket ditt