Så eit frø og haust det som gror

Ønsker du å ha tomatar i vinduskarmen, eigne kryddervekstar og poteter i hagen? I denne artikkelen handlar det mest om økologisk dyrking av vekstar ein kan ete, med tips frå bloggar og bøker du kan lese i Bokhylla til Nasjonalbiblioteket.

Så eit frø og haust det som gror

Skrivekonkurranse om miljø

Koronapandemien har vore katastrofal for mange, men har òg medført at klimagassutsleppa har gått ned. Kva tenker du om det? Vi inviterer barn og unge til skrivekonkurranse om miljø. Med på vegen får du skrivetips frå Ingelin Røssland.

mystisk skog

Å feire litteraturen

23. april er Verdas bokdag. Målet med dagen er å løfte fram boka og litteraturen. Her får du lesetips om litteraturen og livet, forfattar-favorittar og undring og diskusjon kring litteratur. Tipsa er tilgjengeleg i Nasjonalbiblioteket si digitale bokhylle og andre opne kjelder.

Å feire litteraturen

Filmoteket – ei ny strøymeteneste frå biblioteket

Sjå film lovleg, trygt og enkelt gjennom biblioteket si nye straumeteneste Filmoteket. Heilt gratis.

Les meir »
Filmoteket - ei ny strøymeteneste frå biblioteket

Jorda rundt frå sofakroken

No når vi ikkje reiser så langt, kan det vere ekstra godt å reise vekk i andre sine reiseskildringar. Her får du tips om polare eventyr, dristige seglasar og møte med det ukjende, frå Nasjonalbiblioteket sine digitale lese- og lytteopplevingar.

Ørkenvandrar

Takeaway-bibliotek

Grunna tiltak for å redusere koronasmitte er biblioteket stengd. Men vi har fått løyve frå smitteverngruppa i kommunen til å tilby take away-tenester frå biblioteket. No kan vi låne ut bøker, filmar, tidsskrift trass i stengte dørar!

Turliv i koronatid

Korleis kan vi piffe opp nærturen, og har du tenkt på at du ikkje bør bruke turpostkassane akkurat no? Her får du tips om turliv for tida vi er i, med aktuelle appar og anna.

vårteikn

Les eit dikt!

I krisetider kan det poetiske språket få ein særleg funksjon for å beskrive det vi kjenner. 21. mars er Verdas poesidag. Her får du tips til poesi om å vere åleine saman, og om vennlegheit og vilje til å ta vare på kvarandre. Dikta finn du mellom anna i Nasjonalbiblioteket si digitale Bokhylla.

Les eit dikt!

Biblioteket sine digitale tenester

Biblioteket har fleire digitale tenester. Alle tenestene våre er gratis og open for alle å bruke. Sjekk ut kva vi har, og ikkje ver redd for å spørje om hjelp. Vi hjelper gjerne.

Biblioteket sine digitale tenester