Sommarles frå 1. juni

Bli med på sommarens kulaste konkurranse! Registrer deg på sommarles.no, få tøffe premiar og bli invitert på sommarles-fest 10. september.

Sommarles  føregår på internett mellom 1. juni til 31. august. Barna registrerer dei bøkene som dei les, får lesetips, samt tilgang til ei spesialskriven fantasyfortelling skriven av forfattaren Mari Moen Holsve på nettsida.

Du samlar XP (poeng) ved å løyse oppgåver, stikke innom ditt lokale bibliotek for å hente kodeord og framføre alt – les så mange bøker du bare orker i løpet av sommerferien! Du vinn digitale troféar i tillegg til små premiar som du hentar på biblioteket ditt. Det er mange forskjelllege premiar å velgje mellom, og du får beskjed i spelet når du har samla nok XP til å hente ein premie.

Korleis?

• Spør dine foresette om lov til å delta. Ha lånekortet ditt klart. finn du ikkje lånekortet kan du skrive 0 i feltet for lånenummer.
  • Lag en brukerkonto ved å klikke her.
  • Finn, lån og les bøker!
  • Få XP (erfaringspoeng) og kule trofé ved å:
  1. Lese mest mogleg! Registrer alt du les! Dessto meir du les, jo fleire XP får du!
  2. Lese eit nytt kapittel kvar andre veke i den norrøne fantasyforteljingen «Ved verdens ende» skriven av forfatter Mari Moen Holsve. Få poeng for å løyse oppgåvene knytta til forteljingen.
  3. Hente kodeord kvar andre veke på biblioteket.
  • Undervegs i spelet gjer du deg også fortent til små premiar som kan hentast på biblioteket ditt. Du vil få beskjed i spelet når du har nok poeng!
  • I0. september er alle borna som har deltatt invitert til Sommarles-fest.